Komma igång med träningen!

Komma igång med träningen!

Så du har tagit ett uppehåll från träningen och nu är du redo att komma tillbaka? Bra jobbat! Det kan vara svårt att komma igång igen efter en paus, men det finns några saker du kan göra för att underlätta återgången till träningen.

Först och främst, se till att sätta upp realistiska mål och förväntningar på dig själv. Om du har varit borta från träningen ett tag kan det vara lätt att försöka pressa sig för hårt, men det är viktigt att komma ihåg att du måste bygga upp konditionen gradvis. Börja med några enkla övningar och öka svårighetsgraden långsamt.

En annan bra strategi är att hitta en träningskompis eller träningsgrupp att träna med. Det kan vara lättare att hålla sig motiverad och på rätt spår när man har någon att dela träningsresan med.

Det kan också vara bra att variera träningen för att hålla saker intressanta och förhindra träningsvärk. Prova olika träningsformer och övningar för att hitta något som du gillar och som ger resultat.

Om du har långvariga skador eller hälsoproblem, se till att rådfråga en läkare eller fysioterapeut innan du börjar träna igen. De kan ge råd om vilka övningar som är lämpliga för just din kropp.

Tillbaka till blogg